Kıssacık Bayram Hisseleri

Bu bayram neler öğrendik?Kritik yapalım.Bir dahaki bayrama hazırlıkta bu yazıyı tekrar okuyup bilinçlenelim.
  • Bayramdan birgün önce market alışverişine çıkılmaz.Kendinizi bilincini kaybetmiş bir insanın alışveriş sepetinde bulabilirsiniz.
  • Gelen konuklara siz de gidecekseniz açık sözlü olmanızda fayda var.Sizden sonra nereye gideceklerini sorup "hadi biz de size geleceğiz, çabuk evinize gidin artık" dediğinizde kabalık yapmış olmazsınız.Aksine şekerleri fırlamış oturan topluluğa şirin görünebilirsiniz.
  • Konuklara kahve yapmak için sessizce mutfağa gitmek yerine kahvelerini nasıl alacaklarını sorarsanız kahve içmeme seçeneklerinin de bulunduğunu hatırlatmış olursunuz.Böylece yorulmazsınız.
  • Ambalajı güzel görünen şekerlerin tadı hayal kırıklığına sebep olabilir.
  • Ziyarete gittiğinizde "haydi kalkalım artık" anlamına gelen gereksiz çırpınışların ortamdan erken ayrılmakta bir faydası yoktur.Haydiiiii diyerek ayağa kalktığınızda herkes kalkar zaten ayağa.Ev sahibi de dahil.Ev sahibi kalkınca tekrar oturamaz kimse, gidersiniz.
  • Ha mümkün olduğunca trafiğe çıkmayın bayramlarda.İnsanlar bilincini kaybediyor zira.(Bakınız alışveriş seçeneği.)
Bir bayramı daha bu kıssadan hisselerle tamamladık efenim.Yalnız 2/3 sinin hafta sonuna gelmiş olmasına fena halde canım sıkıldı.Bunu da belirtmeden geçemeyeceğim.Bir de haberlerde deyinmişler bu konuya.Çok tatil yapıyormuşuz millet olarak.Bu yaklaşımlara gülerim ben.İşler aksamadığı müddetçe tatillerin kimseye zararı dokunmaz.İş saatinde verimli çalışın siz de.Hey yarebbim..Neyse..

3 yorum :: Kıssacık Bayram Hisseleri

  1. 1 2 3

    Yukardaki tablolar sadece resmi tatil günlerini göstermekte. Dini tatilleri sanırım incelemeye bile gerek yok...

  2. Çok güzel yazmışsın gerçekten,son gün bende alışverişe çıkma gafletinde bulundum ve can güvenliğim açısından acilen eve döndüm.Bir diğer konu 'hadii' diyerek herkesin birden ayaklanmasıdır.Ki babanın iki avucunu dizine vurmak suretiyle hadiii demesi çok daha etkili denemekte yarar var :)) Teşekkür ederiz inte :) Bayramını kutluyorum bu arada gecikmeli olarak.Her günün bayram olsun ;)

  3. Bir de canım kesinlikle İKEA'ya gitmeyeceksiniz...Bayram yeri değil, mahşer yeri gibi oluyormuş, denedik gördük.