Yaptım Film Oldu

İnte'nin film eleştirmeni kesildiği an:
Senaristlerin çoğu milletimizin ya duygusal yönünü ya da gülmeye muhtaç yönünü yakalayıp kemirmiyorlar mı? Güldürdün, yap serisini kır parayı.Olmadı baktın millet ağlamaya aç vur canlarının çıkacağı hassas noktalarından yine kır parayı.Milletteki ağlamanın ya da en azından hislenmenin sebebi de tamamen saklanan duygularını böğürmeye bir fırsat yakalama ihtiyacı.
Çağan Irmak bu bahsettiğim ikinci durumu yakalamış, sürdürmeye devam etmiş bir senarist yönetmen olduğundan yaptı Babam ve Oğlum'u, vurdu insanları hassas noktalarından.Nasıl oldu bu? Şöyle ki herkes ya evlat sahibi ya da evlat olduğundan acıklandı duruma, filme taptı.Tuttu mu tuttu.Güzel miydi eh.Yaratıcı mıydı kesinlikle hayır..
İkinci darbeyi de yedi mi hisli milletim Issız Adam'dan.Yedi.Neden? Herkes aşık oldu zamanında.Ayrıldı.İçinde kalan söylenmeye fırsat bulunamamış sözler oldu.Unuttu.Evlendi.Bu seçeneklerden birini yaşamamış Türk insanı yoktur.Noldu? Filme yine tapıldı.Yaratıcı mıydı konu? Yine hayır.
Kendi hayatımın kimi kesitleri bu filmlere taş çıkartacağından yaşanılanlardan bazı kesitleri satsam hem insanları ağlamak ne kelime böğürtürüm hem de paraya para demem.Hem gerçekler ele alınmış olur hem de kıytırık konuları solda sıfır bırakacak, hayal etmenin sınırlarını zorlayacak bir yapıt ortaya çıkar hem de ben yine paraya para demem ..na.. tıym..
Issız Adam'ı izledim, kızdım da yazdım bunları.Devrik cümleler varsa, noktalamada hatalar varsa söyleyin Çağan Irmak'a film yapsın bu yazıyı da.Ben de yineliyorum paraya para dememiş olurum .....tıym.

5 yorum :: Yaptım Film Oldu

  1. sevgili inte,
    an itibariyle senden dört saat daha ilerdeyim.. şöyle ki, filmlerin ikisini de izlemeyip sadece genel konularını bilerek gayet kendimden emin ahkam kesip duruyordum.. seni okuyunca içim çok rahatladı.. demek ki aynı sinirsel aktiviteye sebep oluyormuş yaratıcılıktan yoksun, duygu sömürüsü, zaman kaybı sebebi eserler de..

    yaptığım benzetmeyi söylemeden geçemeyeceğim.. fal bakarken veya burç yorumları yaparken(bunu yeteneksizler yaptığında tabii), söylenen ve herkeste tutması kesin birkaç genel yorum vardır ya.. çağan ırmak vakası da aynı şeyi çağrıştırıyor..
    "sen hayatında çok büyük bir aşk yaşamışsın.. bak burda işte.."
    "aaa.. senin bir baban varmış!"

  2. Hah tam o işte, tam o durum demo.İzlemeye niyetim olmadan bir şekilde denk getiriliyor izletiliyorum.Ama niyetlenmediğim kadar da var diyorum hep sonlarında.Hiçbir şey kaybetmedin democum..Böyle merak ettiğin bir ama gitmemek daha iyi olur gibi geliyor dediğin film varsa bana sor:) Zaman kaybetme..

  3. Canıımm günlerdir senia rıyorum ya,tema değiştirince izlediklerimden gitti linkler,yeniden bulana kadar seni öldüm bittim. Kaçırdığım her yazın için özür diliyorum ve hemen başlıyorum okumaya.

    Çok özledim seniii :)

  4. Şevvalcim özüre ne gerek var:) Canın saolsun..Çok fazla bir hareket yok zaten burda :)
    Ben de hem özledim hem meraklandım herşeyin yolunda olup olmadığına dair..Keyfin yerinde gibi duruyorsun, sanırım gelişmeler güzel:) Öpüyorum çok..

  5. Ben senin kadar masum eleştirmiyorum sen gene iyisin. Ben sinemadan böyle rezalet olurmu diye çıktığım milyon filmi hatırlıyorum. Hele en büyük hayal kırıklığı korku-gerilim kategorisinde Türk filmi olarak dabbe var.

    Hayatımda böyle rezil bir film izlemedim. Issız ada ayrı bir rezil rüsva zaten.

    Bunun yanında ben blog adresimi değiştirdim artık volkanalabaz.com'u sadece portfolyo olarak kullanıyorum. Senden ricam bağlantılarımda ki linki volkanalabaz.net olarak güncellermisin? Görüşmek üzere

    Adsız

    10:08 ÖS