Kıssacık Bayram Hisseleri

3 yorum
Bu bayram neler öğrendik?Kritik yapalım.Bir dahaki bayrama hazırlıkta bu yazıyı tekrar okuyup bilinçlenelim.
  • Bayramdan birgün önce market alışverişine çıkılmaz.Kendinizi bilincini kaybetmiş bir insanın alışveriş sepetinde bulabilirsiniz.
  • Gelen konuklara siz de gidecekseniz açık sözlü olmanızda fayda var.Sizden sonra nereye gideceklerini sorup "hadi biz de size geleceğiz, çabuk evinize gidin artık" dediğinizde kabalık yapmış olmazsınız.Aksine şekerleri fırlamış oturan topluluğa şirin görünebilirsiniz.
  • Konuklara kahve yapmak için sessizce mutfağa gitmek yerine kahvelerini nasıl alacaklarını sorarsanız kahve içmeme seçeneklerinin de bulunduğunu hatırlatmış olursunuz.Böylece yorulmazsınız.
  • Ambalajı güzel görünen şekerlerin tadı hayal kırıklığına sebep olabilir.
  • Ziyarete gittiğinizde "haydi kalkalım artık" anlamına gelen gereksiz çırpınışların ortamdan erken ayrılmakta bir faydası yoktur.Haydiiiii diyerek ayağa kalktığınızda herkes kalkar zaten ayağa.Ev sahibi de dahil.Ev sahibi kalkınca tekrar oturamaz kimse, gidersiniz.
  • Ha mümkün olduğunca trafiğe çıkmayın bayramlarda.İnsanlar bilincini kaybediyor zira.(Bakınız alışveriş seçeneği.)
Bir bayramı daha bu kıssadan hisselerle tamamladık efenim.Yalnız 2/3 sinin hafta sonuna gelmiş olmasına fena halde canım sıkıldı.Bunu da belirtmeden geçemeyeceğim.Bir de haberlerde deyinmişler bu konuya.Çok tatil yapıyormuşuz millet olarak.Bu yaklaşımlara gülerim ben.İşler aksamadığı müddetçe tatillerin kimseye zararı dokunmaz.İş saatinde verimli çalışın siz de.Hey yarebbim..Neyse..

Pet Shop Değil Burası Teyzee

9 yorum
Kendimi ifademde bir bozukluk olduğundan bugün emin oldum.Hangi sohbet anında geçti.O kadın nasıl duydu hiçbir fikrim yok hala.Benim hakkımda bir şey bilmeyen bir kadın!! nasıl oldu da kaktüs sevdiğimi öğrendi anlayabilmiş ya da anlayabilecek değilim.
Tamam bir şekilde öğrendi kaktüs sevdiğimi onu kabullendim artık.Geçenlerde bana bir tane kaktüs getireceğini söyledi.Şaşırdım haliyle ama bunu belli etmeden teşekkür ettim.Nereye koyacağımı sordu, eczaneye koyarım dedim.Orda anlamalıymışım başıma gelecekleri..
Bugün eczaneye geldi ve bahsettiği kaktüsü getirdiğini söyledi."Tamam" dedim, "Alabilirim şimdi verin isterseniz"."Nasıl taşıyacaksın" dedi.Allahım ne getirdi bu kadın bana dedim içimden.Personele seslendim yardımcı olmasını istedim.Kadın önde biz arkada otoparka gittik.Arabanın arkasında debelenen bir adam gördüm.Araba dediğim pickup!!Ve kaktüs göründü.O kaktüs değil bence.Et obur aynı zamanda ot obur bir..bir hımm..bir şey.Yemiş kaktüsümü.Ben sanmıştım ki küçük saksıda şirin birşey gelecek.
Personel bana baktı."İnte hanım nereye koyacaksınız bunu" dedi.Haklı adam."Bilmiyorum ki bu eczaneye konmaz, kapının önüne koyalım, yarın bahçevana soralım." dedim.Adamcağız yüklendi yaratığı, getirdi kapının önüne.Dağılan personelin maskarası olduk.O kadın da başından attı o yaratığı benim üstüme sanırsam.Yer o hepimizi.

Mim No 8563

4 yorum
Dinlenmeye çekilen Goddess Artemis'ciğimin mimlemesiyle yeni bir mimden daha haberim oldu.Buyurunuz masa üstü ifşam...

Kimin masa üstünü merak ediyorum?Sevgili Nakhar ne İnternetist beyin..

Tuz

1 yorum


Gaykedi ve Goddess Artemis'in yaptığı cumartesi günü neşesine bir katkı da benden olsun.Çorbada benim de tuzum bulunsun.

Hani

4 yorum
Geçen sene ramazanda şöyle bir yazı yazmıştım.Erdil Yaşaroğlu blogunda öyle güzel anlatmış ki güllaç sevgisini işte dedim benim güllaca karşı hissettiklerim de tam olarak budur.Ama ben anlatamamışımdır.

Bık

3 yorum
Tatilde yapılanları anlatmayacağım beklenildiği gibi.İstanbul'u yüzlerce insan anlatmış zaten.Üstüne benim edeceğim kelamların bir önemi, manası olduğunu düşünmüyorum.İstanbul'a gittim evet.Süreme sığdırabildiğim kadar yaşadım şehri, geldim.Hiç beklenmedik, akıldan geçmeyen birşeyler de yaşadım.Belki o yüzden bu kadar süre yazamadım.Neyse.
Yokken neler kaçırdığımı yazayım en iyisi ben.Turkcell'in tavukarıncası çıkmış ben yokken.Yeni reklam yıldızım kendileri oldu.Görünce, sesini duyunca pek bir keyifleniyoruz.Bıklıyoruz hep bir ağızdan.Tüyü bitmemiş yetimlere (bu lafa da pek gülmüşümdür) yakıştırdıkları, yapıştırdıkları anten sayesinde bütün renkli gözlü, sarışın çocukları antenliymiş gibi görüyorum yolda sokakta.Bu antenleri başka hangi masum canlılarda kullanacağını da merakla bekliyorum.Yalnız bir anten bir tavuğa bu kadar mı yakışır yahu?
Sonra reklamlarını hep beğenerek, ailecek izlediğimiz lewis bu kez bizi hüsrana uğratmış.Kimseye söylemedim şimdiye kadar ama o kot, o kıza en az iki beden büyük bir kere.Hani zamanla esniyordu, satın alırken öyle diyorsunuz ama hep.O kızcağıza bir ay geçmeden o kot olmaz ben söyleyeyim de rahatlayayım.

Şimdi sizlerin neler kaçırdığından bahsedeyim.Siz işteyken ben bir hafta popo (diyim kibar olsun) yaydım.Her kanalı sizler için kontrol ettim.Sabah programları var tvde, sonra öğle kuşağında da sabah programlarının etkisini sürdürecek, heyecanı azalmadan bağırış çağırış devam eden canlı yayınlarda kanal teyzeleri var.Sorunlu aileler, evden kaçan kızlar, kovalayan anne-babalar, bilge sunucular..Çok şey kaçırıyoruz çok çalışırken..