Kutluyoruz Biz Hala

5 yorum
Bugün migrosta alış verişimizi sonlandırırken zenci gördüm ben.Ne kadar ilginç değil mi?(Öyle bir yazdım ki zenci gördüm biliyor musunuuuuzzz havasında.Neyse!)Yanında da uzun süre Almanya'da yaşayıp Türkiye'ye dönmüş havası sezdiğim bir Türk genci.
Şöyle bir senaryo kurdum:Bu zenci arkadaşımız 80'lerde 23 nisanda birkaç gün için Türk ailesi yanına yerleştirilmiş.Sonra unutulmuş, ailesi de umursamamış durumu..Bizim misafirperver ailemiz de kimse onlardan bunu almaya gelmeyince ses çıkaramamışlar, kalmış Türkiye'de.Ülkede hala birşeyler kutlanıyor sanıyor bu zenci.
Meraba nasılsın desen 23 nisan kutlu olsun diyecek garibim.Öyle bir sırıtarak geziyor ki başka bir açıklaması olamaz bu durumun.

Naber Belediye?

6 yorum
Elektrik faturasının son ödeme tarihinden geç gelmesi üzerine iş dönüşü evimi karanlığa bürünmüş, sinmiş bir halde bulmuştum bir sefer.Bir aydır da evde olmamam sebebiyle dikkatimi çekmemişti faturanın gelmeyişi.Elektrikle ilgilenen aranmadık kurum bırakmadıktan sonra attım kendimi belediyeye(bu arada belediye evimin tam karşısı).Sağolsun sevimli bekçi amcam bir çırpıda sorunumu halletmişti.
Bundan sonra her ihtiyaç halinde kendimi belediyeye atar oldum.Yüz buldum.Bir hafta sonu evden çalışmak için hiç çıkmama kararı aldığımda telefon ve dolayısıyla internet bağlantısı kesiliverdi.Yine ulaşılabilen her yere (alakalı/alakasız) telefon açtıktan sonra soluğu belediyede aldım.Bu kez onlar da bir çözüm bulamadılar.Eve geldiğimde apartmandan kaynaklı olan sorunu çözülmüş buldum.Ortalığı birbirine katan ben değilmişim gibi oturdum tabii.
Geçen hafta eve işten yaptığım yürüyüşlerimin birinde kaldırım kenarındaki ağaçların birkaç saattir sulandığını ve yarıdan çoğunun tabanının havuz kıvamına geldiğini gördüm.Süper tukinyaa.Yine belediyeye.
Bakın şurdan beri yürüyorum da, zaten suyumuzu dikkatli kullanmamız gerekir de,su azalıyor diye bangır bangır bağırıyorlarken bu ne de, bunlar kaç saattir sulanıyorsa gölet oluşmuş diplerinde de v.s v.s...Adamlar çok sabırlı ama takdir ettim.Tamam hanımefendi,haklısınız dedi, telsizle haber verdi hemen..
Bu hafta yine aynı yoldan, aynı ağaç kenarlarından ve aynı sıcakta ağaçların bir an önce büyüyüp gölge yapmasını dileyerek eve gelirken bir baktım yine sulanıyor ağaçcıklar.Psikopat seri cıngarcı teyze edasında diplerini kontrol ettim.Normal geldi durum bana.Belediyeye yan gözle baktım sessizce eve girdim.Sanırım saat 17:00 sularında belediye indirecek kepenkleri bu gidişle..

Dergi.biz Kilo Yapar

5 yorum
Dergi.biz yayıma başladı.İki tatlı bela sayesinde kadroya dahil oldum.Olayı kavramak amacıyla sessizliğimi koruyup takipteydim bugüne kadar.
Özene bezene ilk yazımı hazırladım.Bu blogtaki hiçbir yazıya bu kadar zaman harcamamıştım.Gelin görün ki kader ağlarını örmüş de o ağlara sinek bile takılmış.Yem olmuş gitmiş.Taslak olarak kaydetmeye karar verdiğim yazım enter tuşuna basmamla birlikte bembeyaz bir sayfaya yem oldu gitti.Göz göre göre gitti 1 saatlik emek..
Biraz püskürdükten sonra attım kendimi dışarı.Bilincimi kaybetmiş olsam gerek.Kendimi elimde eklerle tekrar evde buldum.Şu an bir tane ekler sinirime kurban olmuş durumda.Kalan 4 tanesi bizim ne günahımız vardı diyerek bakıyor bana.Acıma duygum falan kalmadı.Yiyeceğim hepsini.

Kutsal Jürilerimiz Varken..

3 yorum
Çocuk sahibi olunca ona hiçbir öğütte bulunmamaya karar verdim.
15inci yaş gününde izlemesi için bir cd hazırlayacağım.Ona öğüt vermeyeceğime söz vererek başlayacağım cd ye.Öğüt verme gafletinde bulunursam beni dinlememesini, birazdan izleyeceklerinden kendisine ders çıkarmasını isteyeceğim.
Sonrasına ise Popstar Türkiye, Popstar Alaturka ve diğer Popstar serilerinin, Ünlüler Sirki, Buzda Dans ve hatırlayamadığım diğer toplumda kültürel patlama sağlayan programlarının jürilerinin şimdiye kadar yaptığı değerlendirme/yorumlarını derleyeceğim çocuğuma.
Ebeveynlerimizin zamanında yoktu bunlar.Nasihat dinlemekten haz etmeyen çocuklar olduğumuz için çok zordu bizleri yetiştirmek.Büyüklerimiz bize kendilerini dinletemedi.Biz de inat ettik umursamamakta.Bu sebepten çok başarılı adımlar atan bir nesil olduğumuzu sanmıyorum.
Şimdi çocuk büyütmek de kolay hayatta başarılı olmak da..

Biri Bana Da Anlatsın

4 yorum
Dün gece evimin önünde bir grup genç toplanmışlar, davullar, zurnalar, halaylar eşliğinde zıplaşıyorlar falan filan..
İlk başta algılayamadım.Balkona çıktım.Elimle noluyor gençler işareti yaptım.Başladılar lay lay lay... şampiyonsun sen bilmem ne.Yok dedim abartıyorsunuz, ne haddime.Bir de bana renk yakıştırmışlar sanırım.Bir grup sarı diye bağırıyor, diğeri lacivert.Yok dedim, ben yarın pembe-beyaz konseptini uygulayacağım.Yok dediler illaki sarı giy, lacivert giy.
Yapmayın etmeyin, komşular çıkacak şimdi dedim.Hararet yapmışsınız siz dedim.Sakinleştiler bir süre sonra.Dağıldı coşmuş kalabalık..

Alo Ben İnte!Alo?

8 yorum
Bugünkü akıllara zarar telefon konuşmamdan bir kuple:
-Ben:İyi günler!.....dan arıyorum, ben inte.
-Yetkili1:İyi günler inte hanım.
-Ben:Az önce kargonuz bize ulaştı fakat bir kalemde bir hata olmuş sanırım.Biz 240 mg parasetamol içeren suppozituvardan istemiştik.Yetişkin dozundan.Bize gelenler 120 mg içermekte..
-Yetkili1:Bir saniye lütfen.
Dırıırıırııı dıırıııırıı nını nııııı la la laaaa..
-Yetkili2:Buyrun
-Ben:İyi günler!......dan arıyorum, ben inte.
-Yetkili2:İyi günler.
-Ben:Bir sorunumuz var yolladığınız ilaçlarla ilgili.Biz 240 mg parasetamol içeren suppozituvardan istemiştik.Yetişkin dozundan.Bize gelenler 120 mg içermekte..
-Yetkili2:Bir saniye bekler misiniz lütfen?
-Ben:!!!!?????++&&&&$$$
-Yetkili3:İyi günler ben bilmem kim.
-İyi günler!!Ben ....dan arıyorum.İnte.
-Yetkili3:Buyrun inte hanım.
-Ben:Başkasına bağlamayacaksanız size anlatabilirim problemi.Yoksa başlamayayım hiç.
-Yetkili3:Buyrun efendim.

Yine aynı cümleleri kurdum.Problemi söyledim.Devamında:

-Ben:İsterseniz doğru ilacı bana yolladığınızda ben gelen kargoyla size elimdekileri yollayayım.
-Yetkili3:Bir saniye bekler misiniz?Kontrol ediyorum.
-Ben:Tabi.
-Yetkili3:Bizden 240 mg parasetamol içereni istemişsiniz.Bunu belirtmişsiniz evet.Bir saniye bizim yolladığımızı kontrol ediyorum.
-Ben:Evet.
-Yetkili3:Bizim yolladığımız 120 mg içeriyor.Bir hata olmuş.İrsaliyede ne görünüyor?
-Ben:Yedim irsaliyeyi.(yok söylemedim bunu)
-Ben:İrsaliye de hatalı doğal olarak.Bakın bize doğruyu yolladığınız anda ben şu an elimde olan ilacı size aynen yollarım.
-Yetkili3:Şöyle yapalım o zaman.Ben hemen yarın sizin ilacınızı burdan çıkarıyorum.Siz kargoyu aldığınızda bize elinizdekini yollarsınız.Olur mu efendim?
-Ben:Sen çok yaratıcı bir zekaya sahipsin cicim.Dansedelim mi?(Bunu da söylemedim)
-Ben:Tamam öyle yapalım.İyi günler.
-Yetkili3:İyi günler.

Ben bunu hakedicek hiçbirşey yapmadım.İnanın..

Aslında Gülmek İstemedik

2 yorum
Her hissi bünyede taşımalı insan.Bunlardan en temeli bence korkudur.Bir dönemim korkusuz, tepkisiz geçti.Oeeeh ben korkusuz yaşarım gibi birşey değildi bu.Farkında değildim olayın.Bunun ne kadar zararlı olduğunu bir andaki yaşanan korku patlamasıyla anladım.
Gerilim, korku türünde filmler izlerken en ufak bir mimik değişmesi olmazdı.Kalpte en ufak bir ritim değişimi hissetmezdim.Öyle izler dururdum.Koma haliymiş meğer..
Kaldırımdan inerken ayağım tökezlese 15 sn sonra ahh derdim.E komik oluyor tabi bu durum.
Bu tepki ve korku fışkırması şeytanın yeniden düzenlenmiş önümüze sunulmuş halini izledikten sonra oldu.Filmi tüm salon (abartmıyorum) kahkahalarla izledik.Filmi izleyenler bir anda yumak olduk.Herkes birbirinin kankası oldu.En arkadan en öne bağırışmalarla güle oynaya bir seyir gerçekleştirdik.Aradan sonra salona girişte bir grup gencin böö! leriyle karşılandık.
İçerde böyle gülüp oynarken bana ne olduysa bir buçuk yıl kadar korku filmi izleyemedim.Sonra yavaş yavaş kendimi alıştırdım.
Diğer seyircilere de ulaşıp araştırmak lazım.Hepimiz lanetlenmiş olabiliriz.Yapmamalıydık öyle zirzopluklar içeride.Filmimizi izleyip her aklı başında insan gibi çıkıp gitmeliydik.Sen misin şeytanı izlerken kahkahalar atan.Kız orda tepetaklak merdivenlerden iniyor.Azap içerisinde.Kafasında bir ters dönmeler bir şeyler.
Hata ettik hata..Al işte böyle lanetlenirsin..